27 Ιουν 2013

Ταξιδιωτικό φαγητό: μερικά καλιφορνέζικα burger



Γενικά στην Καλιφόρνια παίζει το organic/sustainable/ethical κόλλημα σε όλα τα (πανάκριβα) τρόφιμα αλλά με πολλά λιπαρά  - μπέικον (γενικά στην Αμερική το κάνουν εντυπωσιακά καλύτερο), τυρί, αυγά, παχιές sauce στις σαλάτες (ποιό ελαιόλαδο;) και πατάτες τηγανητές επιπέδου goodys-mcds (τίποτα το ιδιαίτερο).

BARNEYS GOURMET HAMBURGERS, San Fransisco









Πολύ καλά burger, τα απλά θέλουν συναρμολόγηση (μαρούλι - ντομάτα - sauce σερβίρονται απ' έξω), ωραίο μπέικον, τα σύνθετα παραέχουν υλικά, το κοτόπουλο caribbean καλός συνδυασμός και καυτερό, τέλειες οι curly spicy fries, καλές οι σαλάτες, ιδίως η kale salad, εντυπωσιακό milkshake, sierra nevada μπύρα (θυμίζει λίγο Volkan)

LAMILL COFFEE, Los Angeles (Silverlake)




Σπιτική γεύση στο ψωμί και στο μπιφτέκι, ρόκα με καλό dressing. Το δυνατό σημείο όμως του lamill είναι το breakfast (θα επανέλθω γι αυτό)

STOUT BURGERS & BEER , Los Angeles (Hollywood)





Το καλύτερο burger απ' όλα, τέλειο μπιφτέκι, το ψωμί πολύ αφράτο (προσωπικά μου θύμισε λίγο μπριος που δεν μου άρεσε, αλλά άρεσε σε όλους), σχήμα χάμπουργκερ που τρώει ο Πόλντο, ένα όμως δεν φτάνει.
Μου άρεσε η πολιτική του, μπορείς να αφαιρέσεις υλικά από τη συνταγή, αλλά όχι να προσθέσεις. 
Το κλασσικό είναι το Imperialist (cheddar,ketchup,mustard relish,roast tomatoes) , δοκίμασα και το Goombah (καπως εντονο το lemon basil aioli άλλα του πάει με παρμεζάνα μοτσαρέλα και προσούτο) και το Six Weeker (παραείναι γκουρμέ αλλά ενδιαφέρον: brie, fig jam, arugola, caramelized onions, έφαγα και μισό imperialist μετά).
Μεγάλη ποικιλία σε μπύρες.

ΕΥΦΗΜΟΣ ΜΝΕΙΑ: IN 'N OUT BURGERS 


Όταν ένας κάτοικος LA θέλει ένα απλό, φτηνό μπεργκεράκι (όπως όταν σου 'ρχεται όρεξη για ένα τσηζ γκούντις ένα πράγμα) πάει στο In-n-out. To πρόβλημα είναι ότι τους έρχεται όρεξη συχνά. Οι ουρές στο drive-in είναι  εξωπραγματικές, είδα μέχρι ένα - ενάμισι τετράγωνο ουρά αυτοκινήτων για να μπουν στο πάρκινγκ του.


  ευτυχώς στην ουρά έρχεται ο remote παραγγελίας




 Η μαγεία του είναι πως τρως το μπέργκερ που βλέπεις στις διαφημίσεις των φαστφουντάδικων, αλλά πραγματικό: αφράτο ψωμάκι, φρέσκα λαχανικά (το κρεμμύδι προσθέτει πολύ, είναι το αμερικάνικο νεροκρέμμυδο που ούτε καίει, ούτε μυρίζει) μπιφτέκι-φλούδα ψημένο σε μεταλλική πλάκα, ωραίες πατάτες.
Η pink lemomade αηδία, σιρόπι σκέτο, η light lemonade καλή. Στα περιτύλιγμα έχουν και γνωμικά από τη βίβλο σε σημεία που δε φαινονται. (thanks wikipedia)
Τέλος, 2 burger,1 πατάτες, 2 αναψυκτικα, $9.90, στα άλλα δεν παίρνεις ούτε 1 με τόσα

http://www.in-n-out.com/